2008. május 4., vasárnap

Csipp-csepp

A tervezgetést egyelőre berekesztettem. Valahogy megnyugodtam picikét. A felhő eltűnt? Nem, inkább jótékonyan takarja el a tűző napsugarakat. Nagy szárnyával borít a virrasztó éji felleg.. meg a nappali is, ahogy elnézem az időt. Mi okozta a változást? Történni nem történt semmi, csupán kerestem egy tollat és használtam: írtam.

Annyira kijöttem a gyakorlatból.. Talajtalanul tengődtem évekig ott, ahol azelőtt azt hittem, hogy a legjobb helyen leszek. Először csalódtam, de ma már tudom, csak tél volt és csend és hó... Örök télnek látszott, de semmi sem tart örökké. És még úgy is jól éreztem magamat, csak valami hiányzott. Már tudom, hogy mi az, de hova a csudába is pakoltam.

A régi firkák megvannak, köszönik jól.. csak már olyan régiek, és azóta annyi minden változott. Talán eljött az ideje a folytatásnak.. de a módszernek meg kell újulnia, még akkor is, ha nem biztos, hogy ez is úgy megy, mint amaz azelőtt. A régi-régi metódus már nem is fog működni. Egy folyóba kétszer nem lépünk. De a folyónak minden cseppje számít, mert egy lavor víz nem képes eljutni az óceánba.

Jazz + az - Csepp a tengerben: