2009. március 1., vasárnap

Kikapcsalódás


Micsoda? Jaj, mama, hát hogy a csudába láthatott volna a műszakiban olyan dobozt, amiben összenyomott emberek beszéltek! Biztosan megint összekeverte a gyógyszereit. A család pedig felkerekedett, mert a mama kötötte az ebet... És csak bámultak mindannyian a kirakatba, s nézték, nézték a Cicavíziót... meg egyebeket.. ami jött.
.
Mert csend ült a szívekre. Egymáshoz nem szóltak többé.. Ki tudja, mit éreztek, mit gondoltak. Kellett volna örülni neki, vagy kellett volna, hogy felháborodjanak. De az is lehet, hogy egyszerűen megrettentek. A mozivásznon a filmcsillagok igazi nagyságok lehettek, de a mozi drága, ez a kis doboz pedig.. ez itt ingyen vetít naphosszat mindenfélét.
.
Annyi könyvet olvastunk, s annyi mindent elképzeltünk, de egy ilyen kis csodamasinát, ami ellopja a fantáziánkat... Nem, ilyet nem képzeltünk el. Illetve mégis, hiszen valakinek csak kipattant az agyából, hogy ideteremtette. Ide nekünk.. akik azt se tudjuk, ki tudjuk-e kapcsolni, vagy nem is akarjuk, vagy a kíváncsiság hajt...
.
Ugyan kedveseim, már rég megtaláltátok a gombot, ami átvált, kikapcsol. Már van hozzá távirányító is. Annyit szidjátok, hogy milyen pocsék, hát akkor tessék már benyomni, tessék már elhallgattatni! Tessék visszahódítani Fantáziaországot és tessék elővenni a polcról azokat a hogyishívják... Aminek az élére is ráírják a címeket, meg hogy ki írta... Amit félévente legalább egyszer le kell porolni..
.

Nincsenek megjegyzések: